donderdag 26 april 2012

365. Pipi en Paulien Cornelisse


Een jongen uit Estland die in Nederland was om achter de meisjes aan te gaan, vertelde me dat hij als kind de boeken van 'Pipi Pikksukk' verslond. Pardon, Pipi wie? 'Pipi Pikksukk from Sweden!' Zo heet Pipi Langkous kennelijk in Estland.
Jaarlijks ontvangt een Nederlandse 'stoere vrouw' de 'Pipi Langkous Award'. Deze 'Award' (waarom geen 'Prijs' ? of maak er dan 'Longstocking' van) ingesteld door Women Inc festifal is serieus bedoeld. In 2011 won Paulien Cornelisse (bekend van 'Taal is zeg maar echt mijn ding'). Daphne Bunskoek, die in 2010  won, over haar opvolgster: 'Paulien is volledig zichzelf.' 
'Ik doe waar ik zin in heb.' daar komt het Pipi-gevoel op neer. In Zweden doen waar je zin in hebt? Volledig jezelf zijn... Hoe weet je trouwens wie je bent? Of kan alleen een ander dat zien? En: kan een Zweedse of Nederlandse samenleving ook volledig zichzelf zijn? Daphne weet in ieder geval dat Paulien 'volledig zichzelf' is. 'Pipi Pikksukk...' De jongen zal in Nederland volledig aan zijn trekken zijn gekomen want het wemelt er van de Pipi's.  



Geen opmerkingen:

Een reactie posten