maandag 14 mei 2012

398. RTL Echt Scheiden in een 'Echt Huis'

Voor het opnemen van een speelfilm zijn tijdelijk omgebouwde locaties of decors nodig maar makers van een documentaire of informatief TV-programma moeten zich houden aan de werkelijkheid. Of niet?
Gecertificeerd echtscheidingsbemiddelaar (kan je voor leren in Gorcum) Yolande de Best-Meijer (1956) (naam op Facebook geeft aan dat ze zelf in het echt verbonden is) van het nieuwe TV-programma Echt Scheiden (RTL4) werkt niet in het huis/kantoor dat we op TV zien, kan ik u verklappen. Dat pand, een beetje lullig gelegen, staat al jaren te koop aan de Brinklaan (nr. 156) in Bussum... De vraagprijs is vanwege de ligging slechts 900.000 euro. Ik heb er echt al jaren nog nooit iemand binnen zien gaan. Maar het zou zo maar kunnen dat Yolande de Best (zonder streepje Meijer, zoals haar naam vermeld staat op de site van RTL) hier binnenkort intrekt.
Yolande tegen het scheidend paar van aflevering 4: 'Ik ben me kapot geschrokken. Dat ziet er niet florissant uit.' In het interieur zien we verder enkele ingenaaide naslagwerken en een bronzen 'Denker' van Rodin op de achtergrond bij de pratende hoofden. De gesprekken tijdens opnames, dat is te zien, vonden ook plaats in dit pand; het stel speelde het spel in het decor goed mee. Goede ambiance voor echtscheidingsconsulente. Daar is over nagedacht.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten