vrijdag 22 januari 2010

153. Armleder

In de serie 'kunstenaars en merknamen':


John Armleder (Geneve, 1948)
Vier generaties familie Armleder runnen vanaf 1875 vijf sterren hotel Richmond Hotel Geneve Switzerland (nu Rocco Forto). 1 der beste hotels ter wereld...

John Armleder staat bekend als Fluxus-kunstenaar (net als Wim T. Schippers). Zijn inzending aan een Fluxus tentoonstelling (Venetie 19..) bestond uit het rugnummer dat hij droeg als roeier tijdens de bekende race op de Rio Grande in Venetie. Ook stelde hij ooit onuitgepakte Ikea meubelpaketten tentoon in een Keulse galerij (zo spel ik graag galerie). Per stuk te koop voor 100.000 mark.
Zijn vrouw, Sylvie Fleury is ook kunstenaar. De bron ben ik even kwijt maar zij moet een telg zijn van de familie die Guinness bier brouwt. Zij doet aan zogenaamde 'shopping art'. Sylvie exposeerde eens een hoeveelheid shopping bags van bekende modehuizen als Gucci, Chanel. Lagerfeld etc etc. gewoon leeg en zo op de vloer van de galerij. De prijs ben ik vergeten maar het zal in de buurt of hoger liggen dan het bedrag waar zij boodschappen voor deed. Dat was destijds actueel en gaf stof tot nadenken.